Kötelező felelősségbiztosítás vízvezeték- és villanyszerelőknek 2017. szeptember 1-től

  • Posted on: 4 September 2017
  • By: admin

Be kell jelenteni a villanyszerelési, illetve vízközmű-bekötési tevékenységet a műszaki biztonsági hatóságnál 2017. szeptember 1-től, a tevékenység végzőinek, ezen kívül számos feltételnek kell megfelelniük. A kormányrendelet szerint a tevékenység bejelentésén kívül csatolni kell a meghatározott képesítés és gyakorlati idő meglétét igazoló dokumentumokat, valamint nyilatkozni kell az alkalmazott technológiához jogszabályban előírt feltételeknek való megfelelőségről.

Ezen túl a tevékenység végzésének feltétele az is, hogy a vállalkozó rendelkezzen legalább egymillió forint értékű felelősségbiztosítással.

Kiknek kötelező a felelősségbiztosítás?

Villanyszerelőknek

- villamos energia hálózatra saját beruházás keretében történő csatlakozás során csatlakozó-berendezés létesítése és  kivitelezése (fázisonként legfeljebb 100 A túláramvédelmi szervvel védett és 1000 V feszültségszintet meg nem haladó csatlakozó-berendezésre)

- villamos energia hálózatra saját beruházás keretében történő csatlakozás során csatlakozó-berendezés létesítése és kivitelezése (feszültségszint korlátozása nélkül).

Vízvezeték-szerelőknek

- ivóvíz-bekötővezeték és szennyvíz-bekötővezeték létesítésével kapcsolatos kivitelezési tevékenységek esetén (ivóvíz-bekötővezeték építése, kivitelezése, szennyvíz-bekötővezeték építése, kivitelezése)

Irodánk vállalja egyedi ajánlatok elkészítését. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén, vagy kattintson az alábbi linkre.

Megkeresést kérek