Hogyan előzzük meg a nyári viharkárokat?

  • Posted on: 22 June 2020
  • By: admin
Hogyan előzzük meg a nyári viharkárokat?

Nyaranta elég gyakoriak a viharkárok, de néhány óvintézkedéssel sokat tehetünk vagyontárgyaink megóvása érdekében. Először is érdemes naponta áttekinteni az időjárás jelentést, amit ma már nagyon könnyen, bármikor elérünk okostelefonunk segítségével. Ha vihar közeleg, mielőtt elindulnánk otthonról érdemes leellenőrizni, hogy becsuktuk e a nyílászárókat. Érdemes arra is odafigyelnünk, hogy az udvaron tárolt vagyontárgyaink tető alatt legyenek, illetve érdemes lerögzítenünk azokat egy szélvihar esetére.

Rendszeresen érdemes leellenőriznünk ingatlanunk tetőfedését is, mert a tető a az időjárási hatásoknak leginkább kitett épületrész. A szükséges karbantartások elvégzésével sokat tehetünk tetőnk épségének megőrzése érdekében egy nagyobb nyári vihar esetére.

Érdemes rendszeresen ellenőrizni a házunkat körülvevő fák állapotát is, mert bár egy nagy erejű szélvihar egy egészséges fát is kidönthet, ennek kockázata lényegesen nagyobb egy beteg, elgyengült növény esetében.  

Nyári zivatarok gyakori kisérője a villámcsapás, ami komoly veszéllyel fenyegeti elekromos készülékeinket. Ilyenkor érdemes műszaki cikkeink csatlakozóit kihúni a konnektorból, hogy megelőzzük a villámcsapás okozta túlfeszültség során bekövetkezett károkat.

Ha megtettünk minden szükséges óvintézkedést akkor már csak egy megfelelő lakásbiztosításra van szükségünk, ami átfogó védelmet nyújt otthonunk számára. Keressen bennünket elérhetőségeinken és segítünk az Önnek megfelelő biztosítás kiválasztásában.