Egészségpénztár 20%-os állami támogatással

  • Posted on: 13 February 2018
  • By: Kövecses Péter

Családunk egészségügyi kiadásainak finanszírozásához kedvező lehetőséget biztosít az adóvisszatérítéssel támogatott egészségpénztári tagság. 

Hogyan működik az adókedvezmény?

A magánszemély az általa befizetett tagdíjból és a további eseti befizetésekből 20%-ot visszaigényelhet az adott évben befizetett személyi jövedelemadójából. Erről az adóbevallásban rendelkezhet. A maximálisan visszaigényelhető összeg évente 150.000 Ft.

További 10% SZJA kedvezmény érhető el, ha a magánszemély az adóévben az egészségpénztári számlájáról prevenciós célra költött.

Emellett a pénztártag által az adóévben legalább 24 hónapra lekötött összeg 10%-ának megfelelő SZJA kedvezményben részesül.

Bővülő szolgáltatási paletta (önsegélyező pénztári szolgáltatások)

- lakáscélú jelzáloghitel törlesztésének támogatása (havonta a havi minimálbér 15 százalékáig)

- beiskolászási támogatás (gyermekenként évente a havi minimálbér összegéig)

- gyermekszületéssel kapcsolatos ellátások (a kapott állami juttatás (GYED, GYES, stb.) és az utolsó    havi nettó bér különbözetéig)

- munkanélküliségi ellátások (álláskeresési segély vagy járadék és az utolsó havi netttó bér közötti különbözet mértékéig)

Irodánk segítséget nyújt Allianz Hungária Egészség- és Önsegélyező Pénztári ügyintézésben, legyen szó belépésről, adatváltozás bejelentéséről, azonosításról vagy szolgáltatási igényről.

Megkeresést kérek