Érdemes időnként felülvizsgáltatni lakásbiztosításunkat

  • Posted on: 16 February 2018
  • By: Kövecses Péter

Magyarországon a háztartások nagyságrendileg 73%-a rendelkezik lakásbiztosítással, viszont ezek között nagy számban akadnak 10 éves, vagy még annál is régebben kötött szerződések. A biztosításokat pár évente érdemes felülvizsgáltatni, mert egy régebben kötött szerződés több szempontból is elavulhat, illetve egy modern biztosítási termék tartalmazhat olyan plusz kiegészítő fedezeteket is, amik egy régebbi termék esetében még nem voltak elérhetőek.

Amit még érdemes tudni a biztosítások felülvizsgálásáról, hogy egy korszerűbb termék nem feltétlenül kerül többe, mert például elképzelhető, hogy egy régen kötött biztosításnál valamelyik káresemény még kiegészítő fedezetként szerepelt, amiért plusz díjat fizetünk, az egy mai terméknél esetleg már az alapcsomag részét képezi, többletköltség nélkül.

Ezen kívül nagyon fontos, ha az ingatlanunkban bármilyen változás történik, akkor azt mielőbb be kell jelenteni a biztosítónak, legyen szó négyzetméter változásról, tetőcseréről, napelem telepítésről, stb.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését irodánk szakértő segítséget nyújt a megfelelő biztosítás kiválasztásában, vagy egy meglévő szerződés aktualizálásában.

Jelenleg más társaságnál van a lakásbiztosítása, de szeretne váltani?

Az év bármely szakában előre megkötheti velünk új szerződését a jelenlegi biztosítása évfordulójának kezdetével. Ha emellé előfedezeti szolgáltatást is választ, díjmentesen térülnek a szerződési feltételekben meghatározottak szerint azon károk, amelyeket jelenlegi lakásbiztosítása nem, vagy csak részben fedez.

Megkeresést kérek